Διακριθέντες του Προγράμματος "Ακούμε τους Νέους"

2024

Χριστόφορος Πετρίδης

Βιογραφικό

Χριστόφορος Πετρίδης

Ο εξαιρετικά ταλαντούχος βιολιστής Χριστόφορος Πετρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2004 έχοντας από μικρή ηλικία έντονη συναυλιακή δραστηριότητα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών αποφοίτησε ως εξαιρετικό ταλέντο από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας Δίπλωμα με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Ειδικό Βραβείο, στην τάξη του καθηγητή Κώστα Καμπάνταη.

Από τον Σεπτέμβριο του 2022 είναι μαθητής του Proffesor Kurt Nikkanen στο Πανεπιστήμιο Kutztown της Pennsylvania, ΗΠΑ, όπου του απονεμήθηκε η Υποτροφία-Τιμητική Διάκριση ΄΄President΄s International Piano and Strings Total Scholarship/Principal String in the Orchesrta and Chamber Ensembles΄΄.

Έκανε το ντεμπούτο του στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο του 2022 με έργα για πιάνο και βιολί καθώς και μουσικής δωματίου.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει κερδίσει 16 Α' Βραβεία-Χρυσά Μετάλλια σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς, Ειδικά Βραβεία, Μεγάλα Βραβεία καθώς και Τιμητικά Βραβεία στη μνήμη διάσημων καλλιτεχνών που έζησαν στην Ελλάδα. Το 2017 (12 ετών) κέρδισε Grand Prize, το 6ο σε σειρά, με απόλυτη βαθμολογία 100/100 στο ΄΄Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής - Grand Prize Virtuoso΄΄ και Ειδική Διάκριση «Best Beethoven Performance» με Τιμητική Συναυλία που έδωσε στην περίφημη αίθουσα Glaserner Saal-Musikverein της Βιέννης.

Σε ηλικία 16 ετών έδωσε το πρώτο του Ρεσιτάλ βιολιού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ΄΄Νέοι Έλληνες Σολίστ 2021΄΄ και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές όπως

«Η καθαρή άρθρωση, η ευγένεια στο σχηματισμό της μελωδικής γραμμής, η σιγουριά στις διατυπώσεις και η βιρτουόζικη ασφάλεια του Πετρίδη έδωσαν το στίγμα. Το κοινό δεν έχει να θαυμάσει μόνο την ακρίβεια στην απόδοση των πυροτεχνημάτων αλλά παράλληλα το μέλημα του βιολιστή ήταν εξίσου η ποιότητα της μελωδικής γραμμής, ο τρόπος με τον οποίο ξεκινούσαν οι μουσικές φράσεις και η κατάληξή τους».

Ένα χρόνο αργότερα ερμήνευσε το Κοντσέρτο για βιολί του Jean Sibelius Op.47 με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων το 2022 στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Ολύμπια ΄΄Μαρία Κάλλας΄΄ όπου η άψογη τεχνική κατάρτιση και δεξιοτεχνία του, η μουσική του ευαισθησία και το ερμηνευτικό του ταλέντο αποτυπώθηκαν στο έργο με τους κριτικούς να γράφουν ΄΄Ατρόμητη προσέγγιση, συναρπαστική απόδοση, προικισμένος με σπάνιο ταλέντο, ασύλληπτες ευκολίες και μουσικότητα, αιθέριο ξεδίπλωμα των φράσεων, εγρήγορση στις μεταπτώσεις των εντάσεων και των διαθέσεων, ο σολίστ Πετρίδης αναμετρήθηκε με περισσή αυτοπεποίθηση με το εκφραστικά σκοτεινό, τεχνικά άκρως απαιτητικό κοντσέρτο. Το αργό μέρος αποδόθηκε θαυμάσια με το βιολί να παίζει με αψεγάδιαστη καθαρότητα ήχου τις μακρές φράσεις.΄΄

Εντυπωσιακή ερμηνεία, μόλις 12 ετών, και σφραγίδα για την μετέπειτα σολιστική του πορεία ήταν το κονσέρτο για βιολί του Beethoven op.21, σε σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Επίσης ερμήνευσε ως σολίστ το κονσέρτο Accolay στο Σαρόγλειο Μέγαρο - Αθήνα, 6 ετών. Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη σονάτα Corelli La Follia με πιάνο, 8 ετών. Στο Βυζαντινό Μουσείο μόλις 12 ετών (2016 & 2017) το Scherzo – Tarentelle του Wieniawski και Paganini n.21 και n. 24. Στο Δημοτικό Θέατρο Ιλίου-Αθηναίων το βιρτουόζικο έργο Zigeunerweisen του συνθέτη P. de Sarasate με την Camerata Junior ορχήστρα.

Έλαβε μέρος στο 14ο Φεστιβάλ Μουσικής Αίγινας, στο 12ο Φεστιβάλ στη Λέσβο, στο 30ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ναυπλίου και στο 13ο Φεστιβάλ στη Λέσβο.

Έχει συνεργαστεί με τις ακόλουθες ορχήστρες: Συμφωνική Ορχήστρα Kutztown των Η.Π.Α., Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, Συμφωνική Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης-MOYSA.

Έπειτα από διαγωνισμό επιλέχθηκε στο International Leonidas Kavakos Violin Masterclass 2022 καθώς επίσης κέρδισε και την ετήσια υποτροφία για ιδιαίτερα μαθήματα το 2021. Επίσης, έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια ΄΄Master Μουσικής Δωματίου 2020΄΄με τον Quartet Molinari από τον Καναδά, στο ΄΄International Music Festival Vlasti GR 2015, στο ΄΄Master class με τη Marina Kesselman 2013΄΄.

Πρώτο podcast στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 2021.

https://www.megaron.gr/xristoforos-petridis-nikos-kuriosoglou/

Τον Οκτώβριο του 2023, εμφανίστηκε στο Kauffman Music Center στο Merkin Hall της Νέας Υόρκης μια συναυλία στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας «Αφιέρωμα στη ζωή και τη μουσική της».

Επίσης, στις 18 Νοεμβρίου πραγματοποίησε μια συναυλία που διοργανώθηκε από το LightHouse Woman’s Club στο Reading της Πενσυλβάνια, για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ευάγγελος Παπαμανώλης

Βιογραφικό

Ευάγγελος Παπαμανώλης

Ο Ευάγγελος Παπαμανώλης γεννήθηκε στη Λάρισα το 2000. Ξεκίνησε τα πρώτα του μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με καθηγήτρια την Στέλλα Ζιώγα-Δέδε. Σε ηλικία 16 ετών συνέχισε τις σπουδές του με την Δόμνα Ευνουχίδου. Από το 2020 μελετούσε για τρία χρόνια με την Αλεξία Μουζά. Σήμερα είναι προπτυχιακός φοιτητής στην Λιθουανική Ακαδημία μουσικής και θεάτρου στο τμήμα του σολιστικού πιάνου με καθηγητή τον P.Geniušas.


Έχει μελετήσει επίσης με τους: Sonata Alšauskaitė, Eglė Perkumaitė, Igor Petrin, Δημήτρη Τουφεξή, Ιωάννα Σιοπούδη. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), στην Λάρισα, στην Κέρκυρα, στο Ηράκλειο, στο Βερολίνο ( Konzerthaus Berlin) και στο Βίλνιους ( Juoso Karoso Salė).

Ραφαηλία Κόντου

Βιογραφικό

Ραφαηλία Κόντου

Η Ραφαηλία Κόντου είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΤΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) με ειδίκευση στο φλάουτο, καθώς και αριστούχος απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Επιστήμες και Τέχνες της Μουσικής» με καλλιτεχνικό αντικείμενο το φλάουτο του ίδιου πανεπιστημίου (τάξη καθ. Katrin Zenz).


Ήδη από τα πρώτα χρόνια των σπουδών της  απέσπασε βραβεία σε πολυάριθμους μουσικούς διαγωνισμούς, όπως το Α΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό Φλάουτου «Ουρς Ρούτιμαν», το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής «Orpheus Soloists», το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό της UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, το Β΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό Ερμηνείας Κοντσέρτου του ΤΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ ούσα στο Α έτος της ειδίκευσης. Επίσης, επειτα από ακρόαση έδωσε ρεσιτάλ στη σειρά συναυλιών «Οι Νέοι για τους Νέους» στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Ως αριστούχα φοιτήτρια  του ΤΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ έπαιξε ως σολίστ στον «Κύκλο Νέων Καλλιτεχνών» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.


Ως σολίστ ερμήνευσε τη Φαντασία Κάρμεν του François Borne με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Kοντσέρτο για φλάουτο και ορχήστρα σε Σολ μείζονα του Christoph Willibald Gluck με τη Συμφωνική Ορχήστρα του ΤΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τον Ορφέα και Ευρυδίκη του Christoph Willibald Gluck με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων «Αθανάσιος Τριγώνης», ενώ πρόκειται να ερμηνεύσει  και το Κοντσέρτο για φλάουτο και ορχήστρα του Carl Reinecke με τη συμφωνική ορχήστρα  Underground Youth Orchestra.


Ως μουσικός στην ορχήστρα συνεργάζεται με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών παίζοντας φλάουτο, αλλά και πίκολο φλάουτο. Συνεργάστηκε επίσης με το σύνολο εγχόρδων Athens Classical Players, το οποίο απαρτίζεται από μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Ως φοιτήτρια υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του ΤΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ, της Ορχήστρας Πνευστών «ΠΝΟΕΣ» του ΤΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ και  της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος.

Εβελίνα Τσιαντζή Μαντέ

Βιογραφικό

Εβελίνα Τσιαντζή Μαντέ

Η Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ αν και είναι μόλις 17 ετών, είναι νικήτρια 40 παγκόσμιων διαγωνισμών πιάνου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, το Hong Kong, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Μεταξύ των βραβείων συγκαταλέγονται και σημαντικά Special Awards. Έχει βραβευθεί για την ερμηνεία της από το ‘Fryderyk Chopin Society in Warsaw’. Είναι νικήτρια του Grand Prix του διαγωνισμού του 5ου Διεθνούς Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ ‘Treasure of Hellas’ της Ακαδημίας Τεχνών και Εκπαιδευτικών Καινοτομιών της Μόσχας. Συμμετείχε στον πρόσφατο διαγωνισμό εκπροσωπώντας το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, του οποίου είναι πλέον μαθήτρια.


Έχει διακριθεί σε όλους τους διαγωνισμούς που συμμετείχε, αποσπώντας ταυτόχρονα εξαιρετικά σχόλια από εκπροσώπους της διεθνούς μουσικής κοινότητας που κάνουν λόγο για μια χαρισματική νέα μουσικό που μαγνητίζει το κοινό και θα έχει ένα λαμπρό μέλλον.


Η Εβελίνα είναι μέλος μίας μουσικής οικογένειας, μεγάλωσε στη Σαντορίνη και ζει πλέον στη Ρόδο. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 5 ετών με καθηγητή τον πατέρα της Γιώργο Τσιαντζή, ο οποίος της μετέδωσε την αγάπη του για το πιάνο και μέχρι σήμερα την καθοδηγεί ώστε να εκφράζει την έμφυτη μουσικότητά της καθώς εξελίσσεται δεξιοτεχνικά και καλλιτεχνικά. Παράλληλα, η Εβελίνα συμμετέχει σε masterclasses με εξαιρετικούς πιανίστες όπως ο Cyprien Katsaris, η Christina Ortiz, η Δόμνα Ευνουχίδου, ο Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, ο Βασίλης Βαρβαρέσος, ο Γιάννης Ποταμούσης, ο Γρηγόρης


Ζαμπάρας, η Borislava Taneva και η Lilia Boyadjieva. Κατά τη διάρκεια του 2020-2021 μαθήτευσε με τον παγκοσμίου φήμης πιανίστα Κυπριανό Κατσαρή. Από το 2021 φοιτά στην ιστορική και διάσημη σχολή Schola Cantorum de Paris, στην τάξη της διακεκριμένης καθηγήτριας κυρίας Αγάθης Λεϊμονή, απ’ όπου το 2023 έλαβε το Diplôme Supérieure. Το 2018 δίνει το πρώτο της ατομικό ρεσιτάλ πιάνου στο πρότυπο ιδιωτικό σχολείο Άξιον Εστί στο Βόλο. Έχει εμφανιστεί επανειλημμένα σε συναυλίες στη Σαντορίνη και τη Ρόδο. Επίσης έχει εμφανιστεί ως Rising Star στο Aegean Arts International Festival στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, στο Φεστιβάλ ‘Piano στο Αλώνι’ στο Πήλιο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου ‘Αναστάσιος Λεϊμονής’ στον Πόρο, στο Νεστορίδειο Μέλαθρο Ρόδου, στον Κύκλο Νέων Καλλιτεχνών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και πρόσφατα στα πλαίσια του Κύκλου Piano Days 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Επιπλέον, το Gina Bachauer International Music Association την επέλεξε να συμμετάσχει σε συναυλία ανερχόμενων νέων σολίστ που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αθανάσιος Τσιαμήτρος

Βιογραφικό

Αθανάσιος Τσιαμήτρος

Ο Θανάσης γεννήθηκε στο Olten της Ελβετίας στις 15 Οκτωβρίου του 2009.


Ζει στα Γρεβενά εδώ και 10 χρόνια.


Έχει κερδίσει Α’ βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς, ενώ στο εξωτερικό έχει κερδίσει:


  • Α’ Βραβείο στον 5th Swiss International Music Competition, Lugano, Switzerland (Δεκέμβριος 2023),
  • Β’ Βραβείο πιάνου στον 4Seasons Vienna International Musicians Competition (14 Οκτωβρίου 2023) και
  • Γ’ Βραβείο πιάνου στον International online piano competition, Gdansk (Μάιος 2022).


Η δασκάλα του είναι η κα Ινέσσα Παυλίδου Συμωνίδου.

2023

Αριέτα Λιάτση

Βιογραφικό

Αριέτα Λιάτση

Η Αριέτα Λιάτση γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2001. Σε ηλικία 6 χρονών ξεκίνησε μαθήματα βιολιού στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και τον Ιανουάριο του 2019 έλαβε το Δίπλωμα βιολιού με Άριστα Παμψηφεί και ειδική διάκριση, με καθηγητές τους Ανδρέα Παπανικολάου και Ιρέν Τοπούρια.


Από τον Οκτώβριο του 2019 σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ, στην τάξη του καθηγητή Benjamin Schmid, με υποτροφία από το πανεπιστήμιο.


Έχει διακριθεί με πρώτο βραβείο σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων οι «Bachauer Junior», «ΦΙΛΩΝΑΣ», «Μαρία Χαιρογιώργου - Σιγάρα» και «Τάσος Παππάς», καθώς ήταν επίσης φιναλίστ στο διεθνή διαγωνισμό «Classic Pure Vienna International Music Competition».


Σε ηλικία 15 χρονών, ξεκίνησε την καριέρα της ως σολίστρια με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και έκτοτε έχει εμφανιστεί με ορχήστρες όπως η ορχήστρα του Πανεπιστημίου του Mainz, του διεθνούς φεστιβάλ μουσικής στο Casalmaggiore και το μουσικό σχήμα Salzburger Orchester Solisten, καθώς έχει εμφανιστεί και ως προσκεκλημένη νεαρή καλλιτέχνης στο Διεθνές Φεστιβάλ μουσικής Musiktage Mondsee 2022.


Συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ άλλων στο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής SYNTHERMIA στην Ελλάδα, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Casalmaggiore στην Ιταλία, ενώ παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια από καταξιωμένους βιολιστές, μεταξύ άλλων, Λεωνίδα Καβάκο, Benjamin Schmid, Christoph Poppen, Kurt Nikkanen, Noe Inui, Γιώργο Δεμερτζή, Taras Gabora, κ.α.


Από το 2021, η Αριέτα είναι μέλος του πιάνο τρίο Trio Callas, που αποτελείται από την Bella Schütz και τον Lucas GarciaMuramoto. Δίνουν τακτικά συναυλίες σε πολλές χώρες του κόσμου, ανάμεσα σε αυτές στην Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία και Πολωνία, καθώς έχουν διακριθεί σε διεθνής διαγωνισμούς και σεμινάρια.

Μαρία Έλλη Πετρίδου

Βιογραφικό

Μαρία Έλλη Πετρίδου

Η τσελίστρια Μαρία Έλλη Πετρίδου θεωρείται ως μία από τις πιο ταλαντούχες μουσικούς της νέας γενιάς.


Σε ηλικία μόλις 16 ετών, αποφοίτησε ως εξαιρετικό ταλέντο από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης παίρνοντας Δίπλωμα με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» στην τάξη κ. Πολυζωίδη Δημήτρη.


Παρά το νεαρό της ηλικίας της,

  • Έχει κερδίσει 16 Χρυσά Μετάλλια σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς.
  • Έχει κερδίσει 5 Χρυσά Μετάλλια σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς.
  • Κέρδισε GRAND PRIZE WINNER στον ΄΄International Music Competition Vienna Grand Virtuoso 2017΄΄ και πρόσκληση για συναυλία στην περίφημη αίθουσα Glaserner Saal-Musikverein της Βιέννης.
  • Επίσης κέρδισε το GRAND PRIZE WINNER στον 1. ΄΄Universal Stars Music Competition, 2022΄΄όπου έλαβε και την ύψιστη διάκριση GRAND MEDALIST και στον 2.΄΄Global Genius Music Competition, 2022΄΄.
  • Πρωτοεμφανίστηκε ως σολίστ σε ηλικία 9 ετών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και σε ηλικία 12 ετών ερμήνευσε το Concerto του Cammile Saint- Saens.
  • Έλαβε πρόσκληση σε Gala Concert στο Salzburg Mozarteum στη Βιέννη κερδίζοντας τον AMADEUS INTERNATIONAL MUSIC AWARDS, 2022.
  • Ως Νικήτρια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού ΄΄Ακούμε τους Νέους 2023΄΄ θα δώσει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και 4 ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα.
  • Το 2023 έγινε δεκτή με 100% ολική υποτροφία από το Oberlin Conservatory of
  • Music στο Οχάιο των Η.Π.Α.

Αγγελική Γιαννοπούλου

Βιογραφικό

Αγγελική Γιαννοπούλου

Η Αγγελική Γιαννοπούλου γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα. Αυτήν την περίοδο διανύει το τρίτο έτος σπουδών πιάνου στο Royal Conservatoire of Scotland με καθηγητές τον Fali Pavri και την Sinae Lee. Μαθήτευσε στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, όπου παρακολούθησε πέρα από το πιάνο και μαθήματα κρουστών. Ολοκλήρωσε τις θύραθεν σπουδές της στο πιάνο, παίρνοντας το δίπλωμα της από το ωδείο Atheneaum με Άριστα και Α ́βραβείο υπό την επίβλεψη της Νέλλης Σεμιτέκολο. Παράλληλα μελετούσε με την Αλεξία Μουζά. Έχει συμμετάσχει σε διαρκή σεμινάρια με τον Τίτο Γουβέλη και τον Άγγελο Λιακάκη.


Είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει masterclasses με σημαντικές προσωπικότητες της κλασσικής μουσικής όπως ο David Dolan, ο Roy Howat και ο Joseph Swensen.


Βραβεύτηκε από κοινού με την συμφοιτήτριά της Elze Fedorcovaite με το Πρώτο βραβείο Peter Lindsay Miller Prize for Piano Duo για την εκτέλεση της μεταγραφής για δύο πιάνα της Ιεροτελεστίας της ́Ανοιξης του Igor Stravisnky. Ασχολείται με την μουσική δωματίου και έχει προγραμματισμένες συναυλίες σε όλη την Σκωτία για την ερχόμενη χρονιά, με το Chiara piano trio, καθώς και ένα δεκαπενθήμερο fellowship στo Apple hill στην Αμερική.


Aπό το 2021 μελετά Τσέμπαλο με την Jan Waterfield, υποστηριζόμενη από τον International Baroque Scholar και βραβευμένο με Grammy τσελίστα και διευθυντή ορχήστρας David Watkin.


Με την ενθάρρυνση του επικεφαλής του τμήματος πιάνου του Ωδείου, είχε την συνολική επιμέλεια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μιας συναυλίας του RCS με έργα γυναικών συνθετών, μετά από συνεχή έρευνα πάνω στις γυναίκες συνθέτριες με το ινστιτούτο Boulanger Initiative στην Ουάσινγκτον.


Πρόσφατα, η Αγγελική είχε την υπέροχη δυνατότητα να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Πιάνου του Κάουνας 2022 στη Λιθουανία με υποτροφία του ιδρύματος Hope Scott. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ παρακολούθησε masterclass με τον πολύ αναγνωρισμένο Λιθουανό πιανίστα, Lukas Geniusas. Στο φεστιβάλ ερμήνευσε το 4ο κοντσέρτο του Beethoven μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό στην αίθουσα της Φιλαρμονικής του Κάουνας.

Ορφέας Δέμης

Βιογραφικό

Ορφέας Δέμης

Γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα. Φοίτησε στο Εθνικό Ωδείο με καθηγήτρια πιάνου την Ρεγγίνα Μαυροπόδη, απ' όπου πήρε το Πτυχίο Πιάνου με "άριστα παμψηφεί με διάκριση, δικαίωμα δεξιοτεχνίας και βραβείο ερμηνείας ελληνικού έργου" τον Ιούνιο του 2015. Παρακολούθησε διετές πρόγραμμα μαθημάτων ερμηνείας και σύνθεσης με τον Παναγιώτη Μάρκο στα πλαίσια του IB Diploma που ολοκλήρωσε με βαθμό "άριστα" 7 στα 7. Παράλληλα ασχολήθηκε με τον αυτοσχεδιασμό και το τζαζ πιάνο με καθοδηγητή τον πιανίστα Βασίλη Γκιουρέ. Από τον Σεπτέμβριο του 2016, σπούδασε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης (mdw), στο τμήμα της σύνθεσης με τους Herbert Lauermann, Dietmar Schermann και Dominik Rodak καθώς και στο πιάνο με τον Tudor Saveanu. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 συνεχίζει τις μουσικές σπουδές στην Βασιλική Ακαδημία Τεχνών της Αμβέρσας (RCA) στο τμήμα του κλασσικού πιάνου με τον Nikolaas Kende και του εκκλησιαστικού οργάνου με τον Joris Verdin.


Έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους της Ελλάδας ( Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ κλπ), της Αυστρίας (Ringstrassen Gallerien Wien, Kulturfabrik Hainburg, Mauthausen Memorial κλπ) καθώς και στο Stockton University του New Jersey στις ΗΠΑ. Έργα του έχουν ερμηνευθεί σε Αθήνα, Βιέννη και Βρυξέλλες.

Κώστας Μάρκου

Βιογραφικό

Κώστας Μάρκου

Ο Κώστας Μάρκου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 χρονών. Είναι τελειόφοιτος στην τάξη πιάνου του Λουκά Γεώργα στο Δημοτικό ωδείο Καλαμάτας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του τιμήθηκε με πολυάριθμα βραβεία, υποτροφίες και τιμητικές διακρίσεις.


Μεταξύ άλλων το 2021 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου "Musicarte", όπου του απονεμήθηκε ειδικό βραβείο με τίτλο "International Cultural Federation 21st Century" για την επίδοσή του.


Την ίδια χρονιά τιμήθηκε με το 2ο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό πιάνου "De Bach au Jazz".


Έχει παρακολουθήσει masterclasses με την Αλεξία Μουζά και τον Frank Peters και τα τελευταία 5 χρόνια τιμάται με υποτροφία λόγω εξαιρετικής επίδοσης. Τον Ιούνιο του 2022 συμμετείχε στο φεστιβάλ "Άνοιξη των πλήκτρων" που διοργανώνει το Δημοτικό ωδείο Καλαμάτας, ενώ τον Ιούλιο έδωσε ένα ατομικό ρεσιτάλ στην πόλη Fier της Αλβανίας.

Θεόδωρος Φιλιππόπουλος

Βιογραφικό

Θεόδωρος Φιλιππόπουλος

ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΜΑΙ 11 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΝΤΟΥΣΙΑ ΣΟΦΙΑ ...

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥ...

Απόστολος Κωνσταντάκης

Βιογραφικό

Απόστολος Κωνσταντάκης

O Απόστολος Κωνσταντάκης γεννήθηκε το 2000. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 5 χρόνων στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Ρόδο. Αποφοίτησε από την Μουσική Σχολή Τέχνης Δωδεκανήσου με δίπλωμα πιάνου (άριστα παμψηφεί και 1ο βραβείο) από την τάξη της Ευτυχίας Σπύρου. Επίσης έχει πτυχίο αρμονίας και αντίστιξης με βαθμό άριστα από την τάξη της Γεωργίας Χαραυγής. Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, όπου υπήρξε ο βασικός πιανίστας της ευρωπαϊκής ορχήστρας του σχολείου και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Ρόδου.


Σήμερα, είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση εκτέλεσης και ερμηνείας πιάνου με τον καθ. Λάμπη Βασιλειάδη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους: Hideyo Harada, Claudio Curro Dossi, Solungga Liu, Paul Barnes, Dmitry Rachmanov, Thomas Rosenkrans, Nico Benadie, Robert Satterlee, Maciej Gański, Julian Sánchez, Svetlana Smolina, Igor Petrin, Γρηγόριο Ζαμπάρα, Ναταλία Μιχαηλίδου, καθώς και σεμινάρια συνοδείας κλασσικού τραγουδιού(Lied) με τον Andreas Reibenspies.


Έχει δώσει πολλαπλές συναυλίες και προσωπικά ρεσιτάλ πιάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αχίλλειο της Κέρκυρας, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου της Ρόδου, Νεστορίδειο Μέλαθρο Ρόδου, στην Ξάνθη, Φλώρινα, Γερμανία κ.α. Επίσης έχει παρουσιάσει προσωπικά ρεσιτάλ σε φεστιβάλ μουσικής όπως το “Rhodes International Piano Forum & RHODES ART INTERNATIONAL MUSIC FESTIVAL” και το Διεθνές Φεστιβάλ Σύμης.


Έχει αποσπάσει το 1ο βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης όπως και το 1ο βραβείο στον 30ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χ.Ο.Ν. Έχει επίσης βραβευθεί σε διαγωνισμούς όπως τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου για παιδιά, International Music Competition Vienna Grand Prize Virtuoso” και “eMuse” Online Music Competition.

Φαίδων Σαχσαμανόγλου

Βιογραφικό

Φαίδων Σαχσαμάνογλου

Ο Φαίδων Σαχσαμάνογλου, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι σπουδαστής πιάνου της Β’ Ανωτέρασ, στην τάξη του Βασίλη Βαρβαρέσου, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκησ.


Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία επτά ετών και την ίδια χρονιά εισήχθη στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην Α’ Μέση στην τάξη της Έλλης Ζαχαροπούλου. Το 2018 ήταν ο μικρότερος σε ηλικία σπουδαστής που επιλέχθηκε ποτέ, για να συμμετάσχει στη θερινή ακαδημία πιάνου του μουσικού πανεπιστημίου Mozarteum στο Salzburg (Internaziolale Sommerakademie), στο τμήμα των ενηλίκων. Το 2019 κέρδισε το πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου για παιδιά και το πρώτο βραβείο στο μουσικό διαγωνισμό “Τάσος Παππάς” στην κατηγορία του πιάνου. Την ίδια χρονιά συνέπραξε με τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκησ, σε δύο ξεχωριστές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικήσ Θεσσαλονίκησ, ερμηνεύοντας το πρώτο μέρος από το κοντσέρτο για πιάνο σε ρε μείζονα του J. Haydn και το τρίτο μέρος από το κοντσέρτο αρ.21 του W.A.Mozart. To 2022 κέρδισε το πρώτο βραβείο και ειδική διάκριση εξαιρετικής επίδοσης στον 8ο διαγωνισμό πιάνου “Μαρία Χαιρογιώργου σιγάρα”, που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει masterclasses με διακεκριμένους πιανίστες όπως οι C. Katsaris, C. Hinterhuber, P. Rattalino. J. Negrin.

website built with